Ձու
- Ձվի թարմությունն ստուգելու հնարավոր միջոցները:
Ձվի թարմությունը կարելի է ստուգել մեկ բաժակ ջրի օգնությամբ։
• Թարմ ձուն (1-9 օր) մնում է բաժակի հատակին։
• 10-21 օրվա ձուն ուղղվում է վերև։
• Հին ձուն հայտնվում է ջրի երեսին։
- Ինչպես ստուգել՝ եփած է ձուն թե ոչ:
Ստուգելու համար կարող, ենք ջրից հանել, դնել սեղանին կամ ինչ-որ հարթ տարածության վրա և պտտել։Եթե լավ է պտտվում, ուրեմն ձուն եփված է։
- Ինչպես ճիշտ խաշել ձուն:
- Որ երևույթն է ընկած ձվի ներկման հիմքում և ինչպես է այն արտահայտվում: Բացատրել:
- Ինչու չի կարելի ձուն տեղադրել միկրոալիքային վառարանի մեջ:
Հում ձուն պայթում է, երբ այն փորձում ես պատրաստել միկրոալիքային վառարանում:
- Որ ծայրից է ավելի հեշտ կոտրվում ձուն:
Ներքևի
- Ինչպես կարելի է ձվի օգնությամբ որոշել աղաջրի լուծույթի անհրաժեշտ խտության քանակության ստուգումը:
Հում ձուն դնում ենք աղաջրով լի տարայի մեջ ու ինչքան վերև է բարձրանում ձուն, այնքան շատ է աղաջրի աղի քանակը։