Ձու

23/03/2023
  1. Ձվի թարմությունն ստուգելու հնարավոր միջոցները:

Ձվի թարմությունը կարելի է ստուգել մեկ բաժակ ջրի օգնությամբ։
• Թարմ ձուն (1-9 օր) մնում է բաժակի հատակին։
• 10-21 օրվա ձուն ուղղվում է վերև։
• Հին ձուն հայտնվում է ջրի երեսին։

  1. Ինչպես ստուգել՝  եփած է ձուն թե ոչ:

Ստուգելու համար կարող, ենք ջրից հանել, դնել սեղանին կամ ինչ-որ հարթ տարածության վրա և պտտել։Եթե լավ է պտտվում, ուրեմն ձուն եփված է։

  1. Ինչպես ճիշտ  խաշել ձուն:
  1. Որ երևույթն է ընկած ձվի ներկման հիմքում և ինչպես է այն արտահայտվում: Բացատրել:
  2. Ինչու չի կարելի ձուն տեղադրել միկրոալիքային վառարանի մեջ:

Հում ձուն պայթում է, երբ այն փորձում ես պատրաստել միկրոալիքային վառարանում:

  1. Որ ծայրից է ավելի հեշտ կոտրվում ձուն:

Ներքևի

  1. Ինչպես կարելի է ձվի օգնությամբ որոշել աղաջրի լուծույթի անհրաժեշտ խտության քանակության ստուգումը:

Հում ձուն դնում ենք աղաջրով լի տարայի մեջ ու ինչքան վերև է բարձրանում ձուն, այնքան շատ է աղաջրի աղի քանակը։