Ձվի մասին
- Ձվի թարմությունն ստուգելու հնարավոր միջոցները:
Ձուն նետում ենք ջրի մեջ և թողնում 10 օրով։ Հետո հին ձուն կբարձրանա վերև։
- Ինչպես ստուգել՝ եփած է ձուն թե ոչ:
Պետք է ֆանարիկով նայենք միջի դեղնուցի տեսքը եթած ձվի դեղնուցը կլոր չէ։
- Ինչպես ճիշտ խաշել ձուն:
- Որ երևույթն է ընկած ձվի ներկման հիմքում և ինչպես է այն արտահայտվում: Բացատրել:
Ձուն խորհրդանշում է առատություն և վերածնունդ, Քրիստոնեական Զատկի ժամանակ այն Սուրբ գերեզմանի խորհրդանիշն է, որտեղից Հիսուսը հարություն առավ:
- Ինչու չի կարելի ձուն տեղադրել միկրոալիքային վառարանի մեջ:
Ձուն կպայթի։
- Որ ծայրից է ավելի հեշտ կոտրվում ձուն:
Ձուն ավելի հեշտ կոտրվվում է լայնացող մասից։
- Ինչպես կարելի է ձվի օգնությամբ որոշել աղաջրի լուծույթի անհրաժեշտ խտության քանակության ստուգումը: